Nieuwe mobiele vacaturesites voor Jobs 4 Professionals

j4p-mobielV2Voor Jobs 4 Professionals realiseerden we twee nieuwe mobiele vacaturesites. Steeds meer bezoekers komen met hun mobiele telefoon naar de vacaturebanken Juridische Banenbank en Jobs in Finance. Inspelend op dit gebruik, is er een aparte mobiele website ontwikkeld. Focus hierbij ligt op de werkzoekende.

Mobiele presentatie van vacatures

Bezoekers komen voornamelijk op de site via zoekacties in Google, gepersonaliseerde nieuwsbrieven en berichten op social media. Steeds vaker via een mobiel apparaat. Om de beleving voor deze mobiele bezoekers te optimaliseren, is gestart met de inventarisatie van de behoefte van deze gebruikers.

Uit statistieken bleek dat de meerderheid van de mobiele bezoekers vooral op vacaturepagina’s terecht komt. Vanuit dit oogpunt is de mobiele website opgezet.

Interesse eenvoudig kenbaar maken aan recruiter

Om interesse in een vacature kenbaar te maken, is de workflow ten opzichte van de desktop-site aangepast. De desktop-site vereist het inloggen van de gebruiker en onder meer het uploaden van een curriculum vitae. Dit is op de mobiele website achterwege gelaten.

Wanneer een telefoonnummer is ingegeven op de vacature, kan direct vanuit de mobiele site gebeld worden met de recruiter. Door middel van een koppeling met LinkedIn kan de bezoeker zijn profiel en belangrijkste informatie eenvoudig richting de recruiter sturen, al dan niet voorzien van een korte motivatie. Mocht de bezoeker geen LinkedIn-profiel hebben, dan is het e-mailformulier een alternatief.

De developers van Liones kwamen met goede en effectieve voorstellen om de conversie van de vacatures verder te optimaliseren.

Upgrade van de zoekfunctionaliteit

De content van de mobiele website wordt real-time gesynchroniseerd met de database van de desktop-site. Dit biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwste elasticsearch zoektechnologie. Resultaten kunnen nog gerichter en sneller worden gepresenteerd aan de eindgebruiker.

Scrum aanpak leidt snel tot resultaat

De mobiele sites zijn gerealiseerd door een scrum team. Dit bood de mogelijkheid om snel te schakelen tussen klant en developers. Na het formuleren van de user stories binnen het project, kon al snel met een werkend prototype worden doorontwikkeld.

Productowner by proxy Maarten van Vulpen: “Door de heldere focus op werkzoekenden binnen dit project, was een scherpe focus op het eindproduct mogelijk. De developers van Liones kwamen met goede en effectieve voorstellen om de conversie van de vacatures verder te optimaliseren. Hierdoor hebben we als Jobs 4 Professionals een mooie stap gezet richting de toekomst!”

Bekijk het resultaat vanaf uw mobiele device:
Juridische Banenbank
Jobs in Finance

Over Jobs 4 Professionals

Jobs 4 Professionals is eigenaar van een snel groeiend online recruitmentnetwerk voor professionals in Nederland. Jobs 4 Professionals exploiteert de marktleidende recruitmentsites Jobs in Finance voor financiële professionals en Juridische Banenbank voor juridische professionals.

De missie van Jobs 4 Professionals is tweeledig:

  • Het overzichtelijk in kaart brengen van de meest relevante vacatures voor professionals
  • Werkgevers in contact brengen met deze hooggekwalificeerde professionals

Logo.Jobs4Professionals.90x40