Nieuwe responsive site voor het Nederlands Dagblad

Nederlands DagbladOp 12 mei jongstleden lanceerden we de nieuwe website van het Nederlands Dagblad. Het Nederlands Dagblad (ND) liep in het verleden voorop met het online verkopen van zowel de krant als losse artikelen. Maar de techniek schrijdt voort en dus werden we gevraagd een nieuwe site te realiseren.

De krant als leidraad

Om de bezoeker zo doeltreffend mogelijk door het nieuws te loodsen, wordt de opgemaakte krant als dagmenu gebruikt. De digitale editie, die prominent op de website verschijnt, maakt het mogelijk om eenvoudig door de krant van vandaag te bladeren. Die bundel bevat immers een overzichtelijke, gebalanceerde selectie van actualiteiten, achtergronden en opinies.

Naast de digitale editie van de krant bevat de website een nieuwsfeed waar doorlopend de laatste berichten van de ND-redactie en de persbureaus binnenstromen. Daarnaast worden enkele artikelen uitgelicht: grote onderwerpen die spelen, ‘brekend nieuws’, bijzondere producties van de ND-redacteuren.

Responsive design

De nieuwe site is ‘responsive’, en daarmee optimaal toegankelijk vanaf elk apparaat en met elke schermgrootte. Een van de redenen hiervoor is het groeiende verkeer vanaf mobiele apparaten naar ND.nl. Een andere noviteit is de koppeling tussen actuele webcontent en de digitale replica van de krant: wie in de digitale editie een artikel aanklikt waarvan inmiddels een bijgewerkte versie is, krijgt de nieuwste versie te zien.

Wat onveranderd is, is de opvatting dat professionele kwaliteitsjournalistiek niet gratis kan zijn.

Betalen voor leestijd

Natuurlijk is de site gratis toegankelijk voor abonnees. Niet-abonnees kunnen via een dag- of weekpas leestijd kopen: één etmaal of zeven dagen. Gedurende de betaalde tijd kan een pashouder onbelemmerd in de nieuwste én oudere edities van het Nederlands Dagblad lezen. Wie alleen losse artikelen wil kopen – zoals dat via de betaalpoort van de oude ND-website kon – kan daarvoor terecht in de ‘digitale kiosk’ Blendle.

Over Het Nederlands Dagblad

Het Nederlands Dagblad biedt lezers een dagelijks venster op de werkelijkheid, en duiding daarvan in het licht van de Bijbel.

“Voortdurend doen we verslag van wat we waarnemen en opmerken; we analyseren, duiden en becommentariëren het nieuws vanuit een herkenbare christelijke identiteit.”

ND-logo