SEO-migratie van nieuwe site Computer!Totaal

ComputerTotaal!

Van 3 websites naar 1 zonder verkeer vanuit zoekmachines te verliezen. Dat was vanuit IDG de opdracht voor onze SEO-specialisten. Robert van Loon, directeur IDG Nederland, vertelt hoe het project verliep.

Voor welke uitdaging stond IDG?

“Je kunt het je momenteel niet veroorloven te veel merken in de markt te houden. Vandaar dat we de websites van App Fish, MacWorld en Computer!Totaal wilden samenvoegen in ComputerTotaal.nl. De site en de technologie moest veranderen. Ook ging grote delen content verdwijnen. ComputerTotaal.nl moest een bredere doelgroep aanspreken en toegankelijker worden. We waren echter bang verkeer vanuit zoekmachines te verliezen. Maar liefst 90 procent van onze bezoekers komt immers via Google.”

Jullie gingen op zoek naar goede SEO-experts. Wat gaf de doorslag om voor Liones te kiezen?

“We zijn met 4 partijen om tafel gegaan. Maar het plan van aanpak en de goede uitleg van Liones stak er met kop en schouders bovenuit. Er werd snel en alert gereageerd met offertes en advies. Daarnaast bleken ze niet alleen een uitstekende gesprekspartner voor onze marketing- en contentverantwoordelijke van de site, maar ook voor onze technici. Een ideale combinatie.”

Hoe heeft Liones kunnen helpen?

“De SEO-specialisten van Liones hebben het bestaande verkeer uitgebreid geanalyseerd. Vervolgens is in samenspraak met de business en ons development team een plan gemaakt om het risico op verlies van traffic zo klein mogelijk te houden. Maar gelijktijdig is er ook geoptimaliseerd. Door sterk gebruik van Google Analytics is inzichtelijk gemaakt hoe goed verschillende onderdelen scoren.”

Wat was het resultaat?

“Boven verwachting! Het zoekverkeer liet slechts kort een dipje zien, trok ontzettend snel weer aan en steeg vervolgens fiks. De meeste partijen zijn vooral heel betrokken bij de aanloop van een dergelijke migratie. Maar Liones doet ook aan goede nazorg.

Liones heeft kennis van online marketing en techniek. Een ideale combinatie.

Tijdens het live gaan van de site waren de specialisten continu aanwezig. Wel zo prettig want er zijn uiteraard altijd onverwachte situaties. Inmiddels kunnen we door de sterke analytics belangrijke vervolgstappen nemen. Zo passen we actief onze content aan op wat zichtbaar werkt in de statistieken. Tijdens de lancering van iPhone 5 stond ons artikel bovenaan de zoekresultaten, boven iPhoneclub.nl en Apple.com. En last but not least: we kunnen momenteel alle advertentieposities te gelde maken. Kortom, een groot resultaat.”

Welke kernwoorden omschrijven volgens jou de aanpak van Liones?

“Inhoudelijk sterk, snel schakelend en professioneel.”

Interview met Robert van Loon

Robert

Robert van Loon: ‘Liones was inhoudelijk sterk, snel schakelend en professioneel’

Over IDG

Als je met informatie technologie te maken hebt, zakelijk of privé, dan kom je altijd weer uit bij IDG. Is het niet in Nederland dan wel in één van de andere 96 landen waar IDG actief is. IDG schrijft over tech, organiseert events over tech en doet veel onderzoek naar tech. De één noemt ons een uitgeverij, de ander een media technology company en weer een ander de kennispartner voor de tech-industrie.

idg-logo