Digital marketing support voor Elsevier Health Sciences

Elsevier Resource Centres

Om aan de groeiende eisen van farmaceuten te kunnen voldoen, schakelde Elsevier Health Sciences de hulp in van Liones. Gemiddeld 4 dagen per week bieden onze specialisten digital marketing support. Sanne Visser, Strategic Marketing Manager, legt de voordelen daarvan uit.

Voor welke uitdaging stond Elsevier?

“Farmaceuten publiceren wetenschappelijk onderzoek in onze journals. Ze worden zich daarbij echter steeds meer bewust van de ROI, het bereik en de feedback. Met de online Resource Centres die we daarom opgezet hebben, kunnen farmaceuten zich profileren in een specifiek gebied. Bijvoorbeeld door artikelen en content te bundelen over bedwetting, of nocturia, in Urologie. We maken daarbij letterlijk afspraken over hoeveel urologen bereikt zullen worden. Van oudsher heeft ons team echter niet genoeg online marketingkennis in huis. Vandaar dat digital marketing support nodig is.”

Wat gaf de doorslag om de structurele marketing support van Liones in te zetten?

“Liones begrijpt het uitgeefproces goed. Je kunt overal online marketeers en SEO-experts vandaan halen. Maar in dit geval is het belangrijk om ook kennis te hebben van content marketing, de ethische kant van online uitgeven en de processen met editors.”

Hoe helpt Liones?

“We zochten handjes en kennis. Dat kon Liones bieden. Twee specialisten ondersteunen ons nu in totaal gemiddeld 4 dagen per week op het gebied van SEO en analytics, maar ook met e-mailmarketing en executie.

“Door de ondersteuning van Liones zijn we in staat om te halen wat we afspreken met onze klanten”

Zij tillen met hun expertise ons projectmanagement naar een hoger niveau. We krijgen uitgebreid social media-advies, workshops tijdens editorial meetings en rapportages voor onze klanten. Hebben we een contractmeeting met een farmaceut? Dan komt het wel eens voor dat er een Liones-expert meegaat. Hun verfrissende ideeën helpen onze organisatie absoluut verder. En niet onbelangrijk: ze passen allebei uitstekend in ons team. Onze projectmanagers werken prettig met hen samen en vinden het altijd fijn als ze er zijn.”

Wat is het resultaat?

“Over de laatste jaren maken onze ruwweg 20 Resource Centres een geschatte groei in traffic van 35 procent door. Daarnaast ligt de renewal rate van onze contracten met farmaceuten dik boven de 80 procent. Door de marketing support van Liones zijn we kortweg in staat om te halen wat we afspreken met onze klanten.”

Met welke kernwoorden valt de aanpak van Liones het beste te omschrijven?

“Pragmatisch, betrokken en professioneel.”

Interview met Sanne Visser

Sanne Visser: ‘Farmaceuten publiceren wetenschappelijk onderzoek in onze journals. Ze worden zich daarbij echter steeds meer bewust van de ROI, het bereik en de feedback.’

Over Elsevier Health Sciences

Elsevier Health Sciences, onderdeel van Reed Elsevier, publiceert jaarlijks meer dan 700 journals en 2.000 boeken en wetenschappelijke naslagwerken. Daarnaast biedt het een uitgebreid portfolio van online tools.

Reed Elsevier